Hermoratahieronta

Hermoratahieronta

Mitä se on?

Hermoratahieronnasta voidaan sanoa että se on kehon neurologista kuntoutusta, akupunktiota ilman neuloja. Alkujaan menetelmä on kiinalainen mutta Suomessa ns. alkuperäisen hermoratahieronnan nykymuotoon on kehittänyt Annikki Kankkunen joka on ottanut hoidon pohjaksi länsimaisia lääketieteellisiä tutkimuksia.

Hermoratahieronnalla autetaan kehoa palautumaan tasapainoon, jolloin sairauksien syyt väistyvät/estyvät: jo olemassa olevat ns. vaivat pidemmän ajan kuluessa helpottuvat tai uusien sairauksien synty ennaltaehkäistyy. Kehon puhdistus ja ravinteiden imeytyminen tehostuvat ja hormonitoiminta tasoittuu.


Miten tehdään?

Hoito-otteet ovat lempeitä ”paina ja pyöritä” -otteita: niillä käsitellään ääreishermostoa ja lihaksistoa. Hermoratahierontaa suositellaan aloitettavaksi viidellä (5) kerran viikossa tapahtuvalla sarjalla, jonka jälkeen hoito jatkuu yksilöllisesti 2-6 viikon välein (usein 4-6 viikkoa riittää väliksi) useita kuukausia, mieluiten 1 ½ – 2 vuotta. Tällä pitkäkestoisuudella on saavutettu mukavia hoitotuloksia. Yhden hoitokerran kesto on 2 – 2 ½ tuntia, alussa 2 kertaa voi kulua á 3 h.

Hoidon alkuvaiheessa kehon ns. piilovaivat saattavat tulla esille: olo joksikin aikaa hankaloituu (tunteja-päiviä). Tämä johtuu kuona-aineiden runsaasta poistumisesta kehosta. Oireet ovat ohimeneviä ja häviävät hoidon jatkuessa. Kaikille ei piilovaivoja ilmene. Muista nauttia riittävästi juotavaa! Ja hoidon jälkeen välittömästi salli itsellesi 2 h luppoisa aika: ei hikeen asti liikuntaa tai muuta rankkaa fyysistä rasitetta.


Keille sopii?

Hermoratahieronta sopii liki kaikille. Vain raskaana oleville, hiljattain leikkauksessa olleet (2 kk leikkauksesta hyvä olla kulunut aikaa) ja elinsiirron saaneet ovat poikkeus. Ei myöskään syöpää sairastaville. Sydänoireisille sen sijaan hermoratahieronta sopii oikein hyvin. Rokotuksen ja hoidon välillä on hyvä olla 1 viikko.

Tuloksia on saatu mm seuraavissa vaivoissa: vatsavaivat (turvotus, ilmavaivat, ummetus), ihottumat, hormonaaliset vaivat, päänsärky, migreeni, flunssakierre, kuiva yskä, astma, yökastelu/virtsankarkailu, reuma, epämääräiset säryt, kivut, kolotukset, lonkkasärky, sydänvaivat, unettomuus, paniikki, masennus, levottomat jalat, kihti.